Ronald de Groot - hoofdredacteur

Tijdens de studie medicijnen gegrepen door de wijn. Sinds de jaren tachtig écht actief in de wijn. Niet alleen als hoofdredacteur van Perswijn, maar ook als wijnschrijver voor De Telegraaf, Elegance, En France, Tom Stevenson Wine Report en The Oxford Wine Companion. Lid van de Grand Jury Européen. Tevens hoofdredecteur van Grootspraak, de restaurantgids voor de wijnliefhebber. Favoriete wijn: champagne.

 
 

Anda Schippers - eindredacteur en columnist

Anda Schippers (1962) combineert in haar werk als freelance redacteur en vertaler haar liefde voor taal, wijn en eten. Ze is gepromoveerd Neerlandica, werkte voor diverse communicatiebureaus en culinaire tijdschriften en is sinds eind 2006 eindredacteur en columnist van Perswijn. Daarnaast vertaalt ze wijn- en kookboeken, schrijft en redigeert teksten voor opdrachtgevers in de wijnwereld en begeleidt mensen bij het schrijven van columns, essays en scripties. Ze houdt vooral van elegante, lichtvoetige en complexe wijnen, met sherry voorop. Nóg meer weten? Kijk op www.aardsegenoegens.nl.


 

Lars Daniëls MV - redacteur

Studeerde Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, maar kon de verleidingen van de horeca niet weerstaan. De liefde voor wijn ontwikkelde zich volop en deed hem besluiten te gaan werken in de wijnhandel. In 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini en is sinds 2010 mede-oprichter van Wine I Suppose (wijnhandel). Daarnaast is hij lid van de examencommissie van de Vinologenopleiding, geeft hij les aan de Wijnacademie en is hij redactielid van Perswijn. Mag hem wakker maken voor: goede bouillabaise of confit de canard, grote Duitse riesling of gerijpte Barbaresco.
 
     
 

Frank Jacobs - redacteur

Vanuit zijn bedrijf Wine PEP Talk, waarbij de letters PEP staan voor Publicaties, Educatie en Presentaties, ontplooit Frank Jacobs uiteenlopende wijnactiviteiten. Behalve wijnschrijver is hij wijnspreker, wijndocent en wijntaxateur met ruim 35 jaar ervaring in de wijnwereld. Hij schreef enkele wijnboeken en levert regelmatig bijdragen aan diverse bladen en kranten, waaronder Perswijn, waaraan hij inmiddels al vijfentwintig jaar als redacteur is verbonden. Verder was hij van 2003 tot 2016 docent analytisch (blind)proeven aan de opleiding tot vinoloog van de Wijnacademie en verzorgde hij het proeftechnische gedeelte van het begeleidingstraject naar het hoogste Nederlandse wijndiploma Magister Vini. Ook gaf hij gastcolleges aan de Cas Spijkers Academie en was hij jarenlang docent vinologie aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Daarnaast was hij van 2003 tot 2012 wijnexpert en -taxateur van veilinghuis AAG en is hij tegenwoordig als senior consultant aan wijnveilinghuis Winefield’s verbonden. Sinds 2015 is hij voorzitter van de SDEN (Stichting DrankenExamens en Normering).
 

Gerard Reijmer - redacteur

Psycholoog, vinoloog, restaurateur en fotograaf. Na zijn studie Psychologie aan de Universiteit van Nijmegen werkte hij ruim zeven jaar als sommelier in zijn eigen restaurant (Frans-Italiaanse keuken). Sinds 2003 werkt hij als freelance tekstschrijver en fotograaf voor iedereen die hem hebben wil, zolang het maar over eten en drinken gaat. Favoriete wijn-spijs: salade geitenkaas - sauvignon blanc of risotto met eekhooorntjesbrood - barolo.
 
     

Job Seuren - columnist

Job vertegenwoordigt de (jonge) sommeliers. Na ervaring bij verschillende sterrenzaken (Solo, Librije) werkt hij nu als sommelier bij wijnrestaurant De Klepel in Amsterdam. Daarnaast schrijft hij zo nu en dan voor Winelife en de Perswijn website, zit hij in het bestuur van het Nederlands Gilde van Sommeliers en is hij onderdeel van het sommelierscollectief SOMMOS.
 

 

Hilary Akers - columnist

Schrijver, vinoloog, historicus, kok. Werkte na een koksopleiding jarenlang als kok. Vindt dat eten en wijn bij elkaar horen, dus de weg naar de vinologenopleiding lag voor de hand. Daarna volgde de studie Economische en sociale geschiedenis aan de UvA, specialiseerde zich in de geschiedenis van eten & drinken. Gaf honderden kooklessen, geeft wijnproeverijen, kookt voor exclusieve diners, verzorgt 150 soorten kruiden bij groenteteler Wim Bijma, werkt aan een boek over de geschiedenis van het Amsterdamse restaurant, en schrijft (onder andere) wekelijks in het weekendmagazine van Het Financieele Dagblad over eten en wijn.
 

Magda van der Rijst - columnist

 

 

 

 

   

 

Kees van Leeuwen - vaste medewerker

Kees van Leeuwen is oenoloog, werkzaam op Cheval Blanc, en professor aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux . Zijn onderzoeksgebied is de invloed van terroir (bodem en klimaat) op de kwaliteit van de wijn. In Perswijn schrijft hij over deze factoren die de kwaliteit van een wijn bepalen. Zeventien van zijn artikelen zijn gebundeld en voorzien van fraaie foto's in het boek Wijn: terroir, techniek, zonlicht en emotie.

Petri Houweling - aquisiteur

Petri Houweling, register vinoloog en voorheen betrokken bij het tijdschrift Esta, verzorgt de advertentieacquisitie van Perswijn en de organisatie van de verschillende evenementen. Voor informatie over de Perswijn evenementen of adverteren, mail naar petri@wijnpers.nl.

 

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Winterhalter - t/m?
  • Riedel - doorlopend
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend