Wine SocietyWine Society - La vie en rose (et en rosé)

Wine Society - La vie en rose (et en rosé)

30-05-2017

Dat hadden we in onze stoutste dromen niet durven dromen: dat we binnen een paar weken tijd tweemaal plezier zouden beleven aan een partijtje met een hoofdrol voor rosé. Toch overkwam het ons recentelijk. Vanzelfsprekend had die appreciatie in niet geringe mate te maken met wat we gemakshalve maar de randvoorwaarden zullen noemen. Kortom, met partijtjes in stijl. Daar hadden we er trouwens nog een paar meer van. 

Wine Society - Verdienmodel

Wine Society - Verdienmodel

03-04-2017

Een nieuwe lente, een nieuw geluid! Het zijn weer mooie dagen in Nederwijnland nu de ene gratis lunch na de andere zich aankondigt. Het zijn echt ook verwarrende dagen. Inclusief schijnbare 1-aprilgrappen die geen grappen bleken te zijn. 

Wine Society - Proficiat!

Wine Society - Proficiat!

10-03-2017

Wat was het weer een fijn gebeuren, de proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux in Krasnapolsky. Want ja, Bordeaux was, Bordeaux is en Bordeaux blijft. Anders dan vorig jaar hadden de leden van de UGCB ditmaal met 2014 een millésime in de aanbieding dat stukken beter smaakte dan het niet te hachelen 2013. Vandaar dat het aanbod aan hartige mondvermaakjes beperkt kon blijven tot naturel geserveerde bitterballen. Geen mosterd meer erbij en ook geen oriëntaalse vlammetjes met een zoetzuur papje. Bij 2013 is dat niet zo smaakbedervend, maar bij lekkere wijnen wel. Een compliment derhalve aan de organisatie voor deze wijze bijsturing van het hapjesbeleid. 

Wine Society - Niet te veel hè?

Wine Society - Niet te veel hè?

27-01-2017

Als weldenkende mensen leven we in verwarrende tijden waarin niet altijd even duidelijk is wat de medemens in wijnland nu precies voor heeft. Zo ontvingen we in december van de KVNW een opgetogen persbericht waarin melding werd gemaakt van de participatie door WIM (Wine in Moderation) in een serie wijnprogramma’s die vanaf maart op de commerciële zender 24Kitchen zal worden uitgezonden.

Wine Society - Zo zien wij dat graag!

Wine Society - Zo zien wij dat graag!

28-11-2016

Officiële cijfers bevestigen het: Nederland heeft ‘de crisis’ weer achter de rug! Als daar nu één betrouwbare barometer voor is, dan is het wel in wat voor ambiance de vaderlandse wijnhandel boodschappen communiceert.

Wine Society - Hoe de Master of Lunch van een koude kermis thuiskwam

Wine Society - Hoe de Master of Lunch van een koude kermis thuiskwam

14-10-2016

Als Master of Lunch raken wij altijd in verhoogde staat van opwinding wanneer wij een uitnodiging ontvangen voor een gratis middagmaaltijd in een gunstig bekendstaande eetgelegenheid. Bij voorkeur een zaak met een of meer Michelinsterren. Dat zo’n maaltijd voor organisatoren een alibi is om ‘concepten’ te communiceren nemen we voor lief. Het gaat immers om de gratis versnaperingen! 

Wine Society - Leuk en minder leuk

Wine Society - Leuk en minder leuk

07-10-2016

Kom in verzet! Er moet een siddering over het Binnenhof gegaan zijn! Wanneer en waarom? Na het bekend worden van de in krachtige taal gestelde standpuntverklaring door de KVNW inzake de Haagse plannen voor een zoveelste accijnsverhoging op wijn. Voorzitter Peter van Houtert zou daarover zelfs ‘furieus’ geweest zijn.

Wine Society - Ghislaine viert feest

Wine Society - Ghislaine viert feest

02-08-2016

Op 1 augustus 2006 liet ex-marineofficier (!) Ghislaine Melman haar eigen pr-bedrijfje registreren bij de Kamer van Koophandel. Een mooi alibi voor een partijtje in de vorm van een receptie op exact dezelfde datum om het 10-jarig bestaan van Melman Communications te vieren. Je moet maar durven, zo midden in de vakantietijd.

Wine Society - Berichten uit de samenleving

Wine Society - Berichten uit de samenleving

12-07-2016

Zomertijd, komkommertijd? Niet voor Wine Society! Geen vakantie derhalve, wel een dagje naar Parijs om daar eindelijk eens de verantwoord bereide groentegerechten van Alain Passard in diens *** L’Arpège te gaan nuttigen. Met een fijne jubileumbonus in het vooruitzicht kan dat er wel af. Maar dit terzijde. Wat gebeurde er recentelijk zo al in Nederwijnland? Veel, zij het helaas niet altijd in gunstige zin.

Wine Society - Uit het leven van een wijnschrijver

Wine Society - Uit het leven van een wijnschrijver

21-06-2016

Wijnschrijvers, wat doen die lui eigenlijk behalve hun alcoholisme camoufleren en sublimeren? Het is een vraag die menigeen zich stelt. En terecht. Lang uitslapen, snoepreisjes maken, aan en in zwembaden liggen, dagelijks gratis sterrenmaaltijden genieten, openen van enveloppen met inhoud? De werkelijkheid is genuanceerder. 

Wine Society - Onder sommeliers (en sponsors)

Wine Society - Onder sommeliers (en sponsors)

03-06-2016

Wat is het wijnleven toch mooi wanneer je als Master of Lunch op vooraan mag zitten bij sommelierwedstrijden waar de vonken er van afvliegen. En al evenzeer bij daarmee samenhangende activiteiten waarbij beoordeling van de doordrinkbaarheid van grote wijnen centraal staat. We mochten dat onlangs weer eens ervaren, in Bordeaux en ’s-Hertogenbosch. 

Wine Society - Meesterschap

Wine Society - Meesterschap

03-05-2016

We beginnen deze aflevering van Wine Society in restaurant Parkheuvel in Rotterdam; al jarenlang een van onze favoriete bestemmingen. Niet alleen omdat je er dankzij de kookkunst van patron-cuisinier Erik van Loo vorstelijk eet, maar ook omdat er mensen in de bediening lopen die precies weten hoe ze het een champagneminnende Master of Lunch extra naar de zin kunnen maken.

Wine Society - Het zal je maar gebeuren!

Wine Society - Het zal je maar gebeuren!

14-03-2016

Eigenlijk waren wij helemaal niet van plan om naar de proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux (UGCB) van dit jaar te gaan. Niet omdat wij a priori iets tegen grands crus zouden hebben, maar omdat het gepresenteerde jaar 2013 bij ons weinig enthousiasme teweegbrengt. Totdat wij een discreet bericht ontvingen dat bij deze gelegenheid de Grote en Geliefde Leider, Gids en Roerganger van Perswijn, Hoofdredacteur Ronald de Groot, een prestigieuze onderscheiding in ontvangst zou mogen nemen. Dan zet je dus direct alles om wat je al in je agenda had staan en neem je al die meuk uit Bordeaux voor lief.

Wine Society - Fêter Le Faîte!

Wine Society - Fêter Le Faîte!

08-02-2016

Al dertig jaar lang importeert DGS in Nederland de wijnen van Plaimont Producteurs, de grootste en meest innovatieve coöperatie van het Franse Zuidwesten. Om dit heuglijke feit luister bij te zetten werd voor het eerst in de geschiedenis de verkiezing van de assemblage van Le Faîte, de signatuurwijn in rood en wit van Plaimont en vlaggenschip van de appellation Saint-Mont, buiten de eigen streek gehouden. Plaats van handeling: het historische stadhuis van Gouda. Uiteraard was Wine Society van de partij!

Wine Society - Feest der (h)erkenning

Wine Society - Feest der (h)erkenning

22-01-2016

Wine Professional 2016, inmiddels al weer de 14e editie, was zoals te doen gebruikelijk een nieuwjaarsreceptie hors catégorie. Met attent schenkende standhouders en een keur aan buitengewoon aantrekkelijk vrouwvolk – werkelijk te veel om allemaal op te noemen – dat ons spontaan wenst te bespringen. Het wordt dan moeilijk om distantie te bewaren...

Wine Society - Handicap

Wine Society - Handicap

07-12-2015

Denk je in wijnland wel zo’n beetje alles meegemaakt te hebben, blijkt ineens dat iemand van wie je het nooit verwacht zou hebben idolaat geworden is van golf. In onze optiek is dat een bizarre en meelijwekkende tussenvorm van hockey en tuinieren. Een therapeutische bezigheid wellicht voor wie niet weet wat hij of zij met zijn vrije tijd aan moet. Of, lekker belangrijk, wil ‘netwerken’.

Wine Society - Prijzen en misprijzen

Wine Society - Prijzen en misprijzen

09-10-2015

Het zijn weer enerverende tijden in Nederwijnland, met een afwisseling van glorieuze en minder opwekkende gebeurtenissen. Wine Society zet de meest opvallende van de afgelopen weken op een rijtje.

Wine Society - Krugentocht

Wine Society - Krugentocht

07-09-2015

Waarschuwing vooraf: wie snel jaloers wordt op het geluk dat vermeend ‘elitaire’ wijnschrijvers zoals de Master of Lunch af en toe ten deel valt, kan het onderstaande beter niet lezen. Het gaat ondermeer over een uiterst exclusief partijtje waarvan de minvermogende doorsnee wijnamateur slechts kan dromen.

Wine Society - Happy summer!

Wine Society - Happy summer!

27-07-2015

Zomertijd vakantietijd? Niet voor Wine Society! Belangwekkende partijtjes zijn er ook in de zomer. Trendgevoelig als we zijn hebben we proefondervindelijk kunnen vaststellen dat zulke partijtjes weer wat mogen kosten. Zo zien wij dat graag, want een fijne ambiance komt de boodschap meestal zeer ten goede.

Wine Society - Ons kent ons

Wine Society - Ons kent ons

19-06-2015

Wat is er nu het leukst aan wijn? De wijnmensen! Zij maken immers het verschil. Wine Society kan er over meepraten.

Wine Society - Open brief aan Frank Jacobs inzake het tragische geval G.

Wine Society - Open brief aan Frank Jacobs inzake het tragische geval G.

08-05-2015

Beste Frank, Ik ken en waardeer jou als een van de meest aimabele mensen die er in Nederwijnland rondlopen. Als een epicurist en mede-Master of Lunch, als Bourgogneliefhebber, als man van milde ironie en als iemand met een voor datzelfde Nederwijnland tamelijk zeldzaam relativeringsvermogen. Ook als iemand die niet bang is om af en toe prikkelende meningen te verkondigen.

Wine Society - Ups en downs

Wine Society - Ups en downs

07-04-2015

We zeggen het zowat iedere keer aan het begin van een nieuwe episode van Wine Society: we beleven zeer opwindende tijden! En dat zeggen we niet zomaar. Een kleine greep uit de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen paar weken.

Wine Society - Nieuw(s)

Wine Society - Nieuw(s)

16-03-2015

Het zijn drukke dagen voor de Master of Lunch. Er is immers alweer een veelbelovend nieuw restaurant bij in Rotterdam! Arbeiderisme wordt daar momenteel op voortvarende wijze ingeruild voor hedonisme. En dan niet met gehypete flauwekul, maar volgens het motto ‘niet lullen, maar vullen’.  

Wine Society - Beeldvorming

Wine Society - Beeldvorming

27-02-2015

Zoals algemeen bekend is beeldvorming in het (zaken)leven van essentieel belang voor het behalen en continueren van succes. Wijnland vormt daarop geen uitzondering. Eerder in tegendeel! Trendgevoelig en –kritisch als altijd, kon Wine Society de afgelopen weken weer heel wat opmerkelijke pogingen tot beeldvorming signaleren.

Wine Society - Aan de bitterballen

Wine Society - Aan de bitterballen

26-01-2015

Es muss nicht immer Kaviar sein. Een fijne bitterbal gaan we ook niet uit de weg. Geen maand leent zich beter voor het nuttigen van deze oer-Hollandse versnapering dan januari, de maand van de Nieuwjaarsbijeenkomsten. Wine Society was bij twee van zulke partijtjes te gast om de actuele stemming te peilen in Nederwijnland.

 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Riedel - doorlopend